Domov Kazalo English Zamenjava ozadja
 

RailPlus

SŽ-Ej!KArtica omogoča poleg 30 % popusta na vlakih po Sloveniji tudi 25 % RailPlus popust za potovanja z vlakom v mednarodnem prometu!

 

Kje velja RailPlus popust?

25 % RailPlus popust velja pri nakupu mednarodnih direktnih vozovnic za 1. ali 2. razred vseh vrst vlakov (npr. relacija Slovenija - tujina) oz. med najmanj dvema tujima državama za vse evropske železnice, razen za Irsko, Federacijo Bosne in Hercegovine, Turčijo, Belorusijo in Rusijo. Vozovnice lahko kupite na železniških postajah SŽ ali v tujini, kjer imajo odprte blagajne za mednarodni promet. Popust Railplus NE velja za nakup vozovnic na relacijah v notranjem prometu na tujih progah. Vozovnice za Slovenijo JE mogoče kupiti tudi v tujini (torej, če želiš potovati iz Zuricha v Ljubljano), lahko pa kupiš vozovnice tudi za relacije med vsaj dvema državama (npr. Zurich - Frankfurt).


Railplus popust velja v naslednjih državah: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Češka, Danska, Finska, Francija (na Francoskih železnicah po 14.12.2008 ni mogoče uveljavljati RailPlus popusta na vlakih z globalno ceno - kot so TEOZ, TGV in LUNEA), Grčija, Hrvaška, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Makedonija, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Srbija in Črna Gora, Španija, Švedska, Švica, Ukrajina, Velika Britanija, ne velja pa za nakup vozovnic na relacijah v notranjem prometu na tujih progah.

Pomembno je vedeti

  • Kontrolno osebje na vlaku lahko poleg kartice zahteva na vpogled tudi osebni dokument imetnika SŽ-Ej!KArtice.
  • Dodatek za uporabo določenih dodatnih storitev prevoza (spalnikov, ležalnikov) in vlakov višjega ranga, kakor tudi rezervacijo, se plača v polnem znesku.
  • Na vlakih, za katere veljajo tržne-globalne cene (Thalys, Eurostar), veljajo za imetnike RailPlus izkaznic posebne znižane cene.


Na strani Slovenskih železnic pa najdeš ostala pravila RailPlus popusta.

Kako do SŽ-Ej!KArtice? Preberi tukaj!

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.