Domov Kazalo English Zamenjava ozadja
 

Kult<dogodki

Kult<dogodki

Odloči se, kateri konec Slovenije ti je pri roki ali katera država te mika in poglej, kaj smo izbrali. Izbiraš lahko med koncerti, festivali, sceno po mladinskih centrih ali pa izbereš kak dober tečaj ali delavnico. Torej, kaj te trenutno zanima: dogodki po Sloveniji ali v tujini?

 

 Dogodki, pri katerih lahko koristiš Ej!KArtica popust, so označeni!

 

Slovenija

(Na)tečaji, delavnice in razpisi

Festivali in ostali dogodki

Koncerti in partiji

Mladinska scena

Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj! Usposabljanje po metodi gledališča zatiranih

16. 9. 2014, ob 17. uri v prostorih MISC INFOPEKA, Maribor

 

Vabljen/-a na usposabljanje o gledališču zatiranih »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj«, ki bo potekalo od septembra do decembra, vsak torek. Prvo srečanje bo potekalo že 16. 9. 2014, ob 17. uri v prostorih MISC INFOPEKA. Prijaviš se lahko do ponedeljka, 15. 9. 2014, na naslov infopeka@infopeka.org.


»Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!« je program, ki je nastal iz potrebe po aktivaciji in kreativnem ter neposrednem vključevanju mladih v lokalno skupnost in družbo nasploh z uporabo gledališča zatiranih in pravosodnega gledališča. Namen usposabljanja je, da se mladi skozi ustvarjalnost družbeno aktivirajo in preizprašujejo politično v vsakdanjem življenju ter postanejo bolj aktivni posamezniki in posameznice lokalne skupnosti in družbe kot take.


Izhajamo iz prepričanja, da gledališče tvorimo vsi in da mora biti dostopno vsakomur. Enako pa velja tudi za političnost, ki jo na osebni in družbeni ravni oblikujemo vsi, čeprav velikokrat zaradi obstoječih razmerij moči ostajamo neslišani. Vendar pa smo vsi enakovredno pomembni akterji družbenega dogajanja, zato začnimo skupaj soodločati, soustvarjati in sooblikovati svet, v katerem živimo – od spodaj navzgor. Gledališče zatiranih se uporablja v gledališko-aktivistične, pedagoške in izobraževalne namene ter kot orodje za doseganje socialne pravičnosti. Pravosodno gledališče predstavlja obliko demokracije z uporabo različnih tehnik gledališča zatiranih, ki jih kombiniramo z namenom spreminjanja želja državljanov v zakone in aktivno soustvarjanje razmerij moči v družbi.

 

Usposabljanje je v prvi vrsti namenjeno NE-igralcem, zato predhodne gledališke izkušnje niso potrebne. Namenjeno je mladim od 16. do 29. leta starosti in je za udeležence brezplačno.


Usposabljanje vodi Barbara Polajnar, kulturologinja in mentorica gledališča zatiranih. Za več informacij pošlji mail na infopeka@infopeka.org ali pokliči na tel. št. 051 335 329. 

www.infopeka.org/web/?p=42289
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.