Domov Kazalo English Zamenjava ozadja
 

Slovenski etnografski muzej

Slovenski etnografski muzej
Naslov: Slovenski etnografski muzej
Metelkova 2
Ljubljana
Telefon: 01 3008 700
E-pošta: etnomuz@etno-muzej.si
Splet: www.etno-muzej.si
cca. 55% na vstopnico
 

Cena vstopnine z Ej!KArtica popustom je 2 EUR. Polna cena vstopnice za odrasle znaša 4,5 EUR.


SLOVENSKI ETNOGRAFSKI MUZEJ

Slovenski etnografski muzej je osrednja, nacionalna etnološka muzejska ustanova s slovenskimi in z zunajevropskimi zbirkami s področij materialne, socialne in duhovne kulture, ki skrbi za njihovo ohranjanje, preučevanje, spoznavanje in razumevanje.

sem_foto_web.jpg

Kot muzej "o ljudeh, za ljudi", muzej kulturnih istovetnosti, ki je prostor dialoga med preteklim in sedanjim, med svojo in tujimi kulturami, med naravo in civilizacijo, je SEM odprta kulturna hiša s pestro programsko ponudbo. Je kulturno stičišče in srečevališče, ki si prizadeva pospeševati poznavanje in spoštovanje etnološke dediščine v družbi. Prek letnega cikla razstav in drugih prireditev – slovenskih (zamejskih, izseljenskih), drugih evropskih in zunajevropskih – bogatega izobraževalnega programa in publikacij predstavlja in sporoča védenja o tradicijski kulturi na Slovenskem in o kulturah nekaterih drugih ljudstev sveta; o materialni kulturni dediščini vsakdanjih in prazničnih načinov življenja ter o neoprijemljivi dediščini znanj, vrednotenj, tehnik, modrosti in ustvarjalnosti v slovenskem etničnem prostoru, v diaspori in drugod.

 

Komentarji na popust

V polje komentar lahko vpisujejo svoje pripombe, kritike, pohvale ... le registrirani uporabniki. Ker nas zanima, kaj si prav ti misliš, te vabimo k vpisu komentarja.

 

Komentiraj

Pred komentiranjem se moraš prijaviti na stran!
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.