Bioklimatska pergola

Na vikendu je bila bioklimatska pergola, pod katero smo se zasedeli

Ko smo bili pri prijateljev na vikendu, smo prav zares uživali na njihovi terasi. Glavna atrakcija na njihovi terasi je bila prav bioklimatska pergola, saj je izpopolnila vzdušje, in okolico njihovega vikenda naredila bolj modernega. Tako je bioklimatska pergola, bila naslonjena na fasado vikenda. Spodnjo pa so bile garniture, ki so bile prav posebej primerne za na teraso, kar pomeni, da so bile bolj trpežnejše in obstojnejše na vremenske razmere. Sicer je bila celotna okolica popolnoma zrihtana, zato pa je bila bioklimatska pergola samo še pika na i.

Tako smo se res radi družili na terasi, ne glede na to kateri del dneva je bil. Večino časa smo res bili na terasi pod pergolo, saj je bilo zunaj prav prijetno, in pod pergolo ni bilo ne vroče ne mrzlo. Ta njihova pergola, pa je imela tudi stranska senčila na vseh straneh, kar je bilo pa sploh ful dobro, saj če je kaj preveč pihalo, smo lahko samo spustili eno senčilo nižje in tako smo lahko res celotno popoldne preživeli na terasi. Na vikendu smo poleg hrane in pijače, se predvsem igrali družabne igre, ter se ogromno presmejali in naklepetali. Ko so se pojavila jamranja glede sedenja, smo se opogumili, in odpravili na daljši sprehod, na bližnji hrib, tako da smo se malce pretegnili. Tako smo se kar hitro obuli v pohodniško obutev ter primerno oblekli, ter napolnile flaše z vodo in jo dali v nahrbtnike. Čisto noben se ni nič kaj obotavljal. Očitno smo res, preveč presedeli pod pergolo na terasi, da je čisto vsem pasalo se malo razgibat in malce razhodit.

Na vikendu je bila bioklimatska pergola, pod katero smo se zasedeli

Naredili smo kar velik krog po vasi. Ko smo pa prišli nazaj iz sprehoda, nam je senco na terasi delala bioklimatska pergola kamor smo se usedli in nadaljevali z druženjem, tam, kjer smo končali, preden smo šli in tako smo zopet kar nekaj časa preživeli na terasi, saj je bilo še vedno zelo lepo.